Kedves olvasó. Lenne egy kérésem amit természetesen nem kötelező teljesíteni. Mivel célom, hogy minél több ember ismerje meg a web-programozás alapjait, valamint hogy minél több embernek nyújthassak ebbe segítséget, kérlek ha megteheted helyezz el egy hivatkozást a blogodon/oldaladon ami a blogomra mutat.Blogom elérhetősége: http://web-venezei.blogspot.com.
Ha elhelyeztél hivatkozást kérlek küldj egy emailt hogy tudjam hány helyre van belinkelve az oldal.

Köszönettel: admin

Stíluslap csatolása

Mint már azt korábban említettem, hogy a stílusok csatolására két lehetséges mód van. Az egyik amikor külső stílusállományt csatolunk, a másik mikor magában a HTML dokumentumban hozzuk létre a stílusokat. Az utóbbi nagyon egyszerű. A <HEAD> részben definiáljuk a <STYLE TYPE="TEXT/CSS"> parancsot amit a </STYLE> paranccsal zárunk le, majd ez a két elem közé elkészítjük a kívánt stílus.Ha ezeket a stíluselemeket a < BODY > elemben kívánjuk létrehozni, akkor célszerű egy GSML utasítással elrejteni a böngésző elöl hogy az ne zavarodjon bele.

<STYLE TYPE="TEXT/CSS">
<!--
h1{
color:#000000;
}
-->
</STYLE>

A külső stílusállomány használatához elsősorban készítsük el a stílusfájlt, amit .CSS kiterjesztéssel mentünk el. Majd ezt kapcsoljuk hozza a HTML dokumentum <HEAD> részéhez a <link rel="stylesheet" type="text/css" href="fájl.css" /> parancs sorral. Vigyázzunk arra hogy a stílus fájl teljes elérhetőségi útját adjuk meg, különben nem fog hozzákapcsolódni a HTML dokumentumunkhoz.

Példa:

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>CSS alkalmazás</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="fájl.css" />
<style type="text/css">
h1{
color:#000;
}
</style>
</head>

<body>
<h1> A címsor fekete</h1>
</body>
</html>

0 megjegyzés: