Kedves olvasó. Lenne egy kérésem amit természetesen nem kötelező teljesíteni. Mivel célom, hogy minél több ember ismerje meg a web-programozás alapjait, valamint hogy minél több embernek nyújthassak ebbe segítséget, kérlek ha megteheted helyezz el egy hivatkozást a blogodon/oldaladon ami a blogomra mutat.Blogom elérhetősége: http://web-venezei.blogspot.com.
Ha elhelyeztél hivatkozást kérlek küldj egy emailt hogy tudjam hány helyre van belinkelve az oldal.

Köszönettel: admin

CSS Bevezetés

Cascading Style Sheets (CSS)

A CSS egy olyan stíluslap megvalósító, ami lehetővé teszi hogy a HTML oldal szerzői egyedi stíluslapokat adjanak hozzá a dokumentumukhoz. CSS-el készíthetünk külső stíluslapokat, valamint létrehozhatjuk a HTML dokumentumban is. A web szerkesztők leginkább az általuk kedvelt stílust egyszer rögzítik, és ezt hívják meg minden HTML dokumentumhoz. A CSS utasítás két részből áll. Szelektor-ból ami tartalmazza a formázandó tag megnevezését, valamint deklarációból ami a meghatározott formázást végzi el.

Például:

H3{
color:#000000;
}

Ebben a példában a szelektor a H3. A deklaráció a szín beállítás.A deklaráció két részre osztható.Tulajdonságra és értékre. A fent említett példában a tulajdonság a color, az érték pedig a szín kód. A color csak egy a töbmint 50 formázó karakter közül.Talán ez így most egy kicsit érthetetlen a számodra, de ha tovább olvasod mindig az új fejezeteket akkor szép lassan letisztul majd benned.

0 megjegyzés: