Kedves olvasó. Lenne egy kérésem amit természetesen nem kötelező teljesíteni. Mivel célom, hogy minél több ember ismerje meg a web-programozás alapjait, valamint hogy minél több embernek nyújthassak ebbe segítséget, kérlek ha megteheted helyezz el egy hivatkozást a blogodon/oldaladon ami a blogomra mutat.Blogom elérhetősége: http://web-venezei.blogspot.com.
Ha elhelyeztél hivatkozást kérlek küldj egy emailt hogy tudjam hány helyre van belinkelve az oldal.

Köszönettel: admin

Öröklődés

H1{
color:#000000;

}

/*H1 elem színének beállítása*/
A fent említett példában a H1 elem színét feketére állítottuk. Nézzük meg mi történik ha az egyes címszintben más formázó karaktert is szeretnénk használni.
<h1>Ez a szöveg mindig <b>Félkövér </b>
Mivel a fenti példában nincs szín rendelve a <b> utasításhoz, ezért örökölni fogja az őt tartalmazó elem színét. Jelen esetben a feketét.Hasonlóképp más stílustulajdonságok is öröklődnek (font-size:12pt;) stb.. ! Tehát célszerű alapértelmezett stílustulajdonságokat alkalmazni. Alapértelmezett tulajdonságokat pedig egy olyan elemhez kötni, amely tartalmazz azokat az elemeket melyekre a stílust vonatkoztatni akarjuk. A HTML-ben erre a célra a <BODY> elem felel meg.

body{
color:#000000;
background:url(hatter.gif) blue;
}

Tehát a body szövegszínét feketére állítottuk, valamint hozzárendeltünk egy háttérképet, ami ha nem jelenik meg, akkor a háttérszínét kékkel tölti ki.Röviden összefoglalva, ha stílustulajdonságokat az oldal egész területén kívánunk alkalmazni, azt célszerű a body elemben megadni.

0 megjegyzés: