Kedves olvasó. Lenne egy kérésem amit természetesen nem kötelező teljesíteni. Mivel célom, hogy minél több ember ismerje meg a web-programozás alapjait, valamint hogy minél több embernek nyújthassak ebbe segítséget, kérlek ha megteheted helyezz el egy hivatkozást a blogodon/oldaladon ami a blogomra mutat.Blogom elérhetősége: http://web-venezei.blogspot.com.
Ha elhelyeztél hivatkozást kérlek küldj egy emailt hogy tudjam hány helyre van belinkelve az oldal.

Köszönettel: admin

A fejléc felépítése

A HTML dokumentum fejlécét a <head> elem vezeti be és a </head> elem zárja le.
A fejlécben a legfontosabb a dokumentum cím , melyet a <title> és a </title> elemek közé kell zárni. Ezt a részt a dokumentum általában a böngésző ablak címsorában jeleníti meg.
A másik fontos elem a <link>. Ez jelzi a dokumentum kapcsolatait más dokumentumokkal, stíluslapokkal, stb..!
Itt helyezkednek még el a metacímkék.A metacímkéket számos célra használjuk.Leggyakrabban akkor, amikor olyan szöveget helyezünk el a dokumentumban amit a böngésző nem jelenít meg, de a kereső robotok és más programok látják őket, és ezek által kategorizálják valamint rangsorolják az oldalakat.A metacímkék felépítése:<meta name="Alkotó" content="Az elhelyezendő tartalom">

Példa a fejléc elkészítésére:

<html>
<head>
<title>A fejléc felépítése</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css" /><!-- ez egy stílus fájl hozzárendelés
errõl majd késöbb írok a css-nél -->
<meta name="Cloe" content="Ide jön a rövid leírás" />
</head>

<body>
<!-- ez itt a dokumentum törzse-->
</body>
</html>

1 megjegyzés:

H. Mária írta...

Itt állíthatod be a látogatottság számlálót: www.dominocounter.net

Tedd be és ha megnyitod a blogodat látni fogod, hogy mennyien néztek be hozzád. Másik, beállíthatod, hogy a megjegyzéseket moderálás után jelenítse meg, tehát mail-ben kapod meg és te onnan engedheted tovább a megjegyzést. Tegyél, be órát is, egy idevaló órát. Kattints a hajnalimosoly órájára és már át is léptél arra az oldalra, ahol kiválaszthatod a neked tetszőt (javaslat volt csak). További jó munkát neked.
Próbálok haladni az "órával", ahogy időm engedi. :)))))