Kedves olvasó. Lenne egy kérésem amit természetesen nem kötelező teljesíteni. Mivel célom, hogy minél több ember ismerje meg a web-programozás alapjait, valamint hogy minél több embernek nyújthassak ebbe segítséget, kérlek ha megteheted helyezz el egy hivatkozást a blogodon/oldaladon ami a blogomra mutat.Blogom elérhetősége: http://web-venezei.blogspot.com.
Ha elhelyeztél hivatkozást kérlek küldj egy emailt hogy tudjam hány helyre van belinkelve az oldal.

Köszönettel: admin

A HTML nyelv alap szabályai

A HTML dokumentum bármilyen szövegszerkesztővel létrehozható/módosítható (amelyik nem használ különleges fájlformátumokat). Mondjuk én a HTML kód készítéséhez/szerkesztéséhez a NetBeans-t javaslom.(Használata gyors és átlátható, valamint sokkal jobban alánk dolgozik mint egy sima szövegszerkesztő).Ha szövegszerkesztővel írjuk meg a HTML kódot, akkor a mentésnél a dokumentum neve mögé írjuk be hogy .HTML (mint kiterjesztés).
Minden HTML parancsot <és> jel közé kell tenni. A HTML parancsokat általában a parancsot záró utasításpárja szünteti meg, ami ugyan úgy néz ki mint a nyitó utasítás csak ezt egy / jel vezeti be.
A HTML utasítások nagy része opcionális elemeket is tartalmaz, ami csak a nyitó utasításpárban szerepelhet, a záróban nem. A HTML nyelv nem különböztet meg kis illetve nagy betűt az utasításokban (például a <HTML> utasítás ugyan azt jelenti mint a <html>).

0 megjegyzés: